Voorjaarsfair april 2022

9-10 april en 16-17 april 

 

 

Op het vroegere terrein van Schakenbosch Leidschendam, in en voor de kerk bestaat er al een tijd de pop-up brasserie "In de Bonen" .Voor de tweede keer heeft In de Bonen een fair georganiseerd. de eerste was rondom de kerstdagen in 2021, dit keer vond het rond de Paasdagen plaats. Toen ik hoorde dat er een fair georganiseerd werd, heb ik mij aangemeld om voor het eerst ook eens mijn producten te koop aan te bieden. 

 

De eerste drie dagen vond de verkoop in de kerk plaats, de laatste dag, 1e paasdag hebben wij de kraampjes buiten opgesteld. Zoals uit de onderstaande foto's te zien is, was het binnen in de kerk koud en vochtig. Zeker het eerste weekend was ik aan het eind van de dag, ondanks de winterjas en de nodige kopjes koffie, helemaal verkleumd. De tweede zaterdag was al beter, maar echt lekker warm was het pas op Paaszondag, toen we heerlijk in het zonnetje zaten.

 

De eerste drie dagen, binnen

                                                       De vierde dag buiten

 

Het was de eerste keer dat ik op deze manier mijn producten zou gaan verkopen. Ik had dus geen idee hoe het allemaal zou gaan. Zou ik binnen een paar uurtjes alles verkocht hebben of zou ik al mijn spullen weer mee naar huis moeten nemen. Het eerste weekend leek het of de laatste situatie zich zou voordoen. Ik had wel een aantal belangstellenden en aan enkele mensen kon ik mijn visitekaartje kwijt, maar daar bleef het ook bij. 

Het tweede weekend ging het iets beter. Ik kreeg door dat je het beste wat kleine goedkope dingen als lokkertje bij je moet hebben. 

Ik heb een aantal hangertjes en armbanden gemaakt van epoxy, die ik het tweede weekend op mijn tafel heb uitgestald. En zowaar, ik heb er 12 van verkocht. Dat en de heerlijke koffie van "In de Bonen" gaf de burger moed. Ik heb ook nog twee flaconnetje verkocht. En als klap op de vuurpijl wilde iemand aan het eind van de laatste zondag een van mijn bijzet tafeltjes kopen. Mijn dag kon niet meer stuk.

 

 

De eerste zaterdag was, ondanks het slechte weer, gezellig druk. Er liepen gedurende de dag altijd wel een aantal mensen bij de kraampjes te snuffelen. Vaak werd er ook een gezellig praatje gemaakt en werd er geïnformeerd naar de gebruikte technieken. Zeker mijn buurvrouw. die blank geglazuurde aardewerk voorzag van kleurige stippenpatronen had veel bekijks, evenals degene die schilderijen maakt m.b.v. acryl pouring techniek.

De eerste zondag en de tweede zaterdag waren de bezoekersaantallen iets minder (volgens mij). De tweede zondag, paaszondag was een groot succes. Of dit kwam door de stralende zon, de ooievaars op de toren van de kerk of de Paashaas, die ons een bezoek bracht en trakteerde op paaseitjes, weet ik niet zeker. In ieder geval was het gezellig druk en warm. 

 

 

Was mijn eerste verkoopfair een succes?

Financieel valt dat even te bezien. De kosten van de fair bedroegen ongeveer 35 euro, ettelijke kopjes koffie en de huur van de kraam. De opbrengst van ongeveer 45 euro, het tafeltje de flaconnetjes en de de hangertjes.. Hoera een tientje winst, voor vier keer zeven uur werk. 

Maar ik heb ook een bijzondere ervaring op gedaan, mensen bleken belangstelling te hebben voor mijn producten, ik heb plezier gehad en heb kennissen opgedaan. Binnenkort ga ik een workshop acryl pouring volgen. Dat lijkt mij heel spannend. 

Dus was mijn eerste verkoop fair een succes?

Absoluut. Zeker weten. Ik heb me al opgegeven voor een volgende fair bij "In de Bonen"