Naar tentoonstelling

Bijzettafel met blokjesblad

€ 50,00
Naar tentoonstelling

Bijzettafel met blokjesblad

€ 50,00

Wanneer je veel meubelen maakt, krijg je vanzelf veel kleine stukjes resthout. 

Waardeloos? Nee hoor!

Al die blokjes kunnen samengevoegd worden tot een groter blad. Goed schuren en lakken, poten eronder en er ontstaat een leuk krukje of bijzettafeltje.

Naar tentoonstelling

Bijzettafel zuil

€ 50,00
Naar tentoonstelling

Bijzettafel zuil

€ 50,00

Het maken van houten meubelen heeft een lastig bijeffect. Ik houd altijd stukken hout over, waarvan ik in eerste instantie niet direct weet wat ik er mee aan moet. Gelukkig komen de ideeën op een gegeven moment vanzelf. 

Zie hier een bijzettafel in de vorm van een zuil. Ik had drie langere stukken hout die gezamenlijk de kern vormen. Daaromheen heb ik zowel boven als onder een plateau gemaakt dat als tafelblad dient. De rest van de houtblokken is er als versiering aan toegevoegd. 

Resultaat een uiterst stabiel tafeltje dat op twee manier gebruikt kan worden. Met het donkere deel naar boven of juist met het lichte deel naar boven. 

 

Afmetingen: hoogte 50 cm, lengte plateau 25 cm, breedte plateau 22 cm.

Mijn nichtje deed haar eikenhouten eettafel weg. Deze had apart gevormde poten. Een poot was een langwerpige holle ruimte, die als hij horizontaal gelegd werd een mooie afmeting vormde voor een kleine lessenaar, type schoolbank, of een leuke make-uptafel. 

Ik ging er mee aan de slag, ik maakte een onderstel, zaagde een klep uit de holle vorm en bevestigde de klep met een pianoscharnier en een klepscharnier, zodat de klep open kan blijven staan. 

Intussen ben ik begonnen met acryl-pouring. Het leek mij een goed idee de binnenkant van de lessenaar op te vrolijken met twee acryl-pouringsobjecten. Daarna vond ik de buitenkant een beetje saai, dus daar kwamen ook een paar kleinere acryl-pouringobjectjes. 

Het geheel zit stevig in elkaar en heeft een goede werkhoogte om een laptop te gebruiken of om de make-up bij te werken (alleen de spiegel ontbreekt nog. 

Omdat er een kleine onvolkomenheden zitten in het blad, verkoop ik de tafel met 50 euro korting. Inplaats van 150 euro, mag hij weg voor 100 euro.

 

Afmetingen: Hoogte 75 cm, lengte werkblad 72 cm, breedte werkblad 50 cm, diepte opslagruimte 6 cm.

Ronde tafel

€ 300,00

Ronde tafel

€ 300,00

Niet alles is gemaakt van steigerhout. Het tafelblad heb ik nieuw aangeschaft. Het bestaat uit 4 cm dik multiplex en is voorzien van verschillende lagen vernis.  De poot is samengesteld uit meerdere metalen tafelpoten, cement en een ronde plank. 

De poot en het blad zijn verbonden met zes schroeven. Om de tafel te verhluizen is het mogelijk het blad en de poot te ontkoppelen. 

 

Het blad is 105 cm in doorsnede en is 4 cm dik.

De tafel is 76 cm hoog.