van verschillende materialen :

Al mijn producten zijn ambachtelijk gemaakt, alles is puur handwerk. Vaak gebruik ik gerecyclede grondstoffen of door de natuur afgedankte producten, zoals afgewaaide takken of bladeren. 

Steigerhout

Pallets, steigerhout, afgedankte houten hekken e.d., worden vaak op straat gedumpt of bij het grofvuil gezet.  Zonde. Delen van dit hout zijn vaak heel goed te gebruiken. Ik heb er kastjes, tafeltjes, rekken van gemaakt. Veel staat nu in mijn woning. Een deel daarvan is te koop.

Boomtakken

Bomen worden oud, staan in de weg of overleven een storm niet. Vaak zijn er bij het opruimen van dit hout bruikbare stukken (niet te groot) die na vriendelijk vragen meegenomen kunnen worden. Ze kunnen verwerk worden tot kleinere bakjes of schaaltjes. Ze staan nu bij mij thuis, of in het huis van mijn kinderen. Er zijn er ook nog een aantal te koop.

Epoxy

Epoxy is een kunsthars, plastic, Het bestaat uit twee elementen de kunsthars zelf en een verhardingsmiddel. Ze worden geleverd in twee aparte flessen. Zolang ze apart gehouden worden blijven de twee elementen vloeibaar. Nadat ze goed vermengd zijn, in de juiste verhoudingen, ontstaat een vloeistof die hard wordt. Meestal wordt een mal van siliconen gebruikt om de vloeistof in een bepaalde vorm te gieten. Het is ook mogelijk om een plaat nog niet volledig gestolde vloeistof om te vormen tot een schaal of vaas. 

De van oorsprong kleurloze vloeistof kan met behulp van pigmenten worden gekleurd, de kunst is om dit zodanig te doen dat er spannende kleurpatronen worden vastgelegd. 

Zelfdrogende klei

Ik gebruik geen echte klei voor het maken van mijn potten en schalen omdat ik niet over een pottenbakkersoven beschik. Gelukkig bestaan er "klei-soorten" die gewoon in de lucht drogen. Nadat ze beschilderd zijn met porseleinverf zijn ze voldoende waterbestendig om met de hand afgewassen te kunnen worden. Het voordeel van deze klei is dat de producten heel dunne wanden kunnen krijgen en daardoor erg licht zijn. 

De producten gemaakt van zelfdrogende klei zijn waterafstotend, maar kunnen beter niet gebruikt worden als bloemenvaas. Ze zijn evenmin vaatwasser bestendig.