Al de producten die ik op deze site verkoop zijn uniek. Meestal weet ik van te voren niet wat het eindresultaat precies zal zijn. Vaak verander ik het ontwerp en krijgt het product mogelijk een heel ander uiterlijk, of zelfs een andere functie. 

Als op de lijst iets staat wat verkocht is, dan is dat jammer voor u, maar een tweede exemplaar bestaat niet. Ik kan echter wel een soort gelijk exemplaar maken. Afhankelijk van de beschikbare materialen zal het nieuwe product meer of minder op het origineel lijken. 

Dus als u belangstelling hebt voor een versie van een verkocht exemplaar kan u contact met mij opnemen, dan  kunnen wij overleggen wat ik voor u kan doen. 

Boomtakken

Grote langwerpige schaal gegutst uit populierenhout (Italiaanse populier).

Afgewerkt met blauwe verf en goudkleurige lak.

Afmeting: lengte 39 cm, breedte 15 cm, diepte 14 cm.

In het park in de wijk waar ik woon stond een grote italiaanse populier. De gemeente vond het noodzakelijk deze boom om te zagen. Ik ben een praatje gaan maken met de gemeentewerkers, met resultaat dat ik een aardig stukje boomtak meekreeg. 

Na veel gehak met gutsen, schuren en verven is dit hier het resultaat. Een mooie schaalvoor bijvoorbeeld planten, donkerblauw geverfd en daarna met goudglanslak bespoten. 

 

 

Grote assymetrische schaal gegutst uit lindenhout.

Afgewerkt met meubelolie.

Afmeting: lengte 35 cm, breedte 20 cm, diepte 6 cm.

Dit maal een schaal van een stuk hout gekocht bij de Beeldhouwwinkel. Lindenhout, Heel mooi licht hout dat goed te bewerken is met gutsen. Na het schuren is het hout bewerkt met meubelolie waaraan een klein beetje eikenvernis is toegevoegd. 

Ooit, tijdens een wandeling, vond ik een fraaie tak van zacht hout. Deze tak heb ik in vier stukken gezaagd, waarna de bovenkant is uitgehold. Zo ontstondeer vier bakjes waarin cactussen in kunnen worden geshowd. Een plateautje maakte het compleet. 

Een van de vier cactussen is helaas, door mijn gebrek aan groene vingers, overleden. Het voordeel is dat nu de diepte van het bakje te zien is.

De overige drie cactussen zijn bij de koop inbegrepen. 

 

 

Hoogte van de bakjes varieren van 7 tot 10 cm.

Diameter van het plateautje is 18 cm.

Grote langwerpige schaal gegutst uit wilgenhout.

Afgewerkt met vloeibaarhout en vernis.

Afmeting: 38 cm lang, 12 cm breed en 7 cm diep

Tijdens het wandelen heb ik een boomstammetje gevonden waarvan een deel in de lengte was afgezaagd. Een ideale vorm voor een houten schaal. 

Ik heb het stammetje in de lengte uitgehold en de beide uiteinden met een paar takken afgesloten. Om het geheel tot een eenheid te maken zijn de ruimtes tussen de takken opgevuld met vloeibaar hout.

Na een grondige schuurbeurt is de schaal een paar keer vernist.

De schaal is waterbestendig, maar niet geschikt voor de vaatwasser. 

Uitverkocht

Bijzettafel rood/groen

€ 30,00
Uitverkocht

Bijzettafel rood/groen

€ 30,00

In mijn voortuin staan een aantal coniferen als afscheiding met de tuin van de buren. Heel leuk allemaal. Maar bomen en dus ook coniferen, blijven groeien. Op een bepaald moment waren ze dus veel te groot. 

Tijd voor de snoeischaar en een grote zaag. De coniferen zijn tot een acceptabele hoogte teruggesnoeid. Dit ziet er veel beter uit. Maar wat doe je dan met de afgezaagde stronken?

Die gebruik je als de poot van een tafeltje met een blad van epoxy. Op deze manier ontstonden drie tafeltjes, twee daarvan zijn bij mijn broer terecht gekomen. De laatste is momenteel te koop.

 

Het tafelblad is ongeveer 40 bij 26 cm groot.

De hoogte van de tafel is 60 cm.

 

Ditzelfde tafeltje is ook opgenomen in de collectie "epoxy"